THATCamp Den Haag gaat van start met workshops Digital History

Het THATCamp Den Haag zal op 14 januari van start gaan met vier workshops over verschillende aspecten van digital history. De workshops zijn interactief en duren ongeveer 45 minuten. Houd deze pagina de komende tijd in de gaten voor meer informatie over de workshops.

Dr. Serge ter Braake (VU Amsterdam) Serge ter Braake gaat in de workshop “Prosopografie en bi(o)g(graphical) data” in op het BiographyNet-project en de mogelijkheden voor digitaal, prosopografisch en biografisch onderzoek. BiographyNet is een interdisciplinair e-history project dat gebruik maakt van Nederlandse biografische woordenboeken die zijn samengebracht in het Biografisch Portaal van Nederland.

Marijn Koolen (UvA) geeft een workshop ‘programmeren voor geesteswetenschappers’.

Ilja Nieuwland (Huygens ING) en Gerben Zaagsma (Georg-August-Universität Göttingen) presenteren verschillende digitale tools, waaronder Zotero, WordPress, Springpad en Evernote, die gebruikt kunnen worden voor historisch onderzoek.

Christophe Verbruggen (UGent) introduceert in deze workshop netwerk-visualisatietools voor historisch onderzoek.  

Categories: General, Workshops |

About Loes van Suijlekom

Loes van Suijlekom studied at Utrecht University (Political History, 2007-2010) and Maastricht University (RM European Studies, 2010-2012) and currently works as a junior researcher at Huygens ING.