Workshop Christophe Verbruggen: ‘A basic introduction into network visualisation tools’

Christophe Verbruggen geeft op 14 januari een workshop getiteld: ‘A basic introduction into network visualisation tools’. Lees hieronder meer over de opzet van de workshop en laat eventueel suggesties achter:

Van tijdlijnen en infographics tot geo-spatiale analyses: datavisualisering doet het goed anno 2014. Het is één van de verklaringen voor de groeiende belangstelling voor Sociale Netwerk Analyse (SNA). Een belangrijke meerwaarde van SNA is immers de mogelijkheid om data te verkennen, analyses te visualiseren en tegelijkertijd te communiceren. In deze korte introductie maken we kennis met een aantal onderliggende principes van SNA en geslaagde en minder geslaagde toepassingen in historisch onderzoek. We zullen het niet hebben over de onderliggende algoritmes of met één specifieke visualiseringstool leren werken, maar na deze korte introductie bent U wel in staat zelf oordeelkundig aan de slag te gaan met programma’s zoals Gephi, UCINET (Netdraw) of NodeXL.

Categories: Coding, Workshops |

About Caroline van Vliet

Werkzaam bij KNHG